T'interessa


   Consulta el calendari d'accions grupals del teu CSO per al mes juliol

CALENDARI


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

novetats

« Ves enrere

El Servef oferirà orientació personalitzada a 18.000 persones que fa més d' un any que estan sense treball

El Servef oferirà orientació personalitzada a 18.000 persones que fa més d' un any que estan sense treball

  

El Servef oferirà orientació personalitzada a 18.000 persones que fa més d' un any que estan sense treball

  •  El DOGV publica ajudes perquè entitats sense ànim de lucre realitzen itineraris personalitzats d'orientació a les persones aturades de llarga durada
  • El Servef destina quatre milions per a potenciar les accions d'orientació d´Avalem Experiència
  • Briones ha destacat que es tracta de la primera vegada que el Servef engega aquesta iniciativa que se sumisca a l'atenció que s'ofereix a les persones aturades en els Centres Servef

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació destinarà quatre milions d'euros per a realitzar accions d'orientació personalitzades a més de 18.000 persones aturades de llarga durada. Així, el DOGV d'avui publica subvencions destinades al fet que les entitats públiques o privades sense ànim de lucre puguen realitzar itineraris d'inserció laboral per a persones que fa més d' un any que estàn en situació de desocupació i estiguen inscrites en el Servef.

La directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha destacat que es tracta de la primera vegada que el Servef engega aquesta iniciativa, emmarcada en Avalem Experiència, per a reforçar l'atenció que s'ofereix a les persones aturades en els Centres Servef. «D'aquesta manera – ha valorat- multiplicarem les accions i podrem arribar a més persones aturades amb l'objectiu de poder proporcionar-los les eines necessàries per a la seua inserció en el mercat laboral».
Així, a través d'aquestes ajudes, les persones en situació de desocupació des de fa més d'un any podran accedir a itineraris personalitzats amb accions grupals i individuals que tindran una durada de sis mesos i els proporcionarà recursos per a poder millorar les seues condicions per a ser contractats.

Els itineraris d'inserció laboral s'iniciaren amb una entrevista de diagnòstic en la qual s'analitzarà la situació i necessitats individuals de cadascuna de les persones participants. Avaluada la situació inidividual es dissenyarà per a cada usuari, un Itinerari Personalitzat d'Inserció, que podrà incloure en funció de les necessitats del cas concret diversos tipus d'accions tals com: elaboració de currículums, cartes de presentació o preparació d'entrevistes, entre d'altres.

Avalem Joves i Avalem Experiència

Briones ha destacat que el Consell s'ha marcat dos objectius prioritaris per a lluitar contra la desocupació; les persones joves i les que fa més d' un any que estan en situació de desocupació. Així, ha recordat que el Servef ha dissenyat dos plans per a treballar específicament amb cadascun d'aquests perfils: Avalem Joves i Avalem Experiència.
«Amb Avalem Experiència, ha afegit, responem a un col•lectiu que necessitava de mesures de xoc". D'aquesta manera, ha detallat que els majors de 30 anys parats representen el 77,3% de l'atur total registrat a la Comunitat Valenciana, i el col•lectiu amb un major pes percentual és el dels majors de 45 anys.
El programa destinarà un total de 229 milions d'euros fins a 2019 per a afavorir la contractació d'aturats majors de 30 anys i amb el qual es preveu beneficiar a unes 190.600 persones. Contempla un pla de xoc de formació i requalificació professional per a aquest col•lectiu, un dels més afectats per la crisi econòmica; el suport per a emprendre; i l'orientació".